2011. március 31., csütörtök

Fekete Pál: Sátánok éjszakája - Jelenlegi ára: 1 630 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Sátánok éjszakájaA könyv listaára: 1990 Ft. Leírás:
Az 1956 után kegyetlenül meghurcolt békéscsabai történelemtanár szívszaggató történetei a kommunizmus embertelenségéről és a földi pokol mélyén élők legjobbjainak lelki nagyságáról, az embertelenségben megmutatkozó emberségről szólnak. Történetei - melyek az Ünnepi Könyvhét alkalmából látnak napvilágot - borzalmas mesék, rémálomszerű víziók, amelyek a kőkemény huszadik századi valóságról szólnak. Fekete Pál nem csupán hiteles történeteket mesél változatos hangon, jó stílusban, de kiválóan ért a meseszövéshez is. A kommunista elnyomás gépezetét pl. az emberségből példát mutató, egyszerű, becsületes Nyitrai Sándor életén keresztül érzékelteti. A téglagyárban dolgoztatott, elcsigázott idős ember alakjának felvillantása után az elbeszélés a régmúltba vált, népmesei idillbe kívánkozik, ahogyan az egyszerű parasztfiú kiszemeli, majd feleségül veszi a tiszta szívű, árva pásztorlányt, ám a kuláknak nyilvánított férfit a háború után gyújtogatással vádolják és elítélik. A szerző érezhetően átélt tapasztalatokat tükröztető realizmussal követi nyomon a cinikus kihallgatások, az egyre vadabb kínzások sorát, míg Nyitrai Sándor szótlan alakját követve magunk is eljutunk a poklok poklába, a börtön pincéjébe, a vaksötét Doberdóba, ahol egyszer csak fényjelenség kíséretében megjelenik Nyitrai Sándor hűséges társa. Az asszonya halálhíréről később értesülő férfi mellett sorra feltűnnek az arctalan hóhérok, de azok is, akiket átalakított a szenvedés látványa, mint az egykori ávós alezredes orvos, aki az akasztottak szívének hallgatásától mind jobban megundorodva, ötvenhat után életét arra teszi föl, hogy mentse a menthető szerencsétleneket. A két rövidebb és öt hosszabb elbeszélést tartalmazó gyűjtemény - melynek hátterében a hit megtartó ereje, az Isten tekintetének fürkészése, Isten hiánya és vágya - egésze is hasonlóan tudatos komponáltságra utal. A nyitó rész egy gyermekkori emléket idéz fel, amikor a szomjazó állatok miatt neki kellett a kútba leszállnia. A halállal való első találkozás még afféle gyermekes félelmekkel áthatott misztikus élmény, míg a rövid záró novella az ötvenhatban felakasztott cellatárstól való búcsú szikár és megrendítő emlékezete. Az érzelmileg erős, olykor gúnyos, szatirikus, máskor szívszorítóan megható írások az életrajzi ihletésű, dokumentatív próza kiváló darabjai - érdemes széles körben ajánlani. ISBN: 978-963-9592-97-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 630 Ft

Az aukció vége: 2011-04-02 23:53
. Fekete Pál: Sátánok éjszakája - Jelenlegi ára: 1 630 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése